Team Yankee

Team Yankee är ett figurspel skapat av Battlefront Miniatures. Spelet utspelar sig under kalla kriget och bygger på boken med samma namn av Harold Coyle. I Team Yankee får spelarna möjlighet att återskapa spännande strider och taktiska slag från den alternativa historien där NATO och Warszawapakten drabbar samman i Europa.

Figurerna i spelet representerar olika militära enheter, såsom stridsvagnar, artilleri och infanteri, och är detaljerat och kvalitativt modellerade. Spelarna använder sig av regelboken för att bestämma rörelser, anfall och försvar för sina enheter under spelets gång.

Team Yankee erbjuder en balanserad spelupplevelse med fokus på taktik och strategi. Spelarna måste planera sina drag noggrant, använda terrängen till sin fördel och fatta snabba beslut för att övervinna sina motståndare. Spelet erbjuder också möjligheten att skapa egna scenarion och anpassa sina arméer efter sina preferenser.

Med sin höga detaljnivå, spännande spelupplevelse och möjligheten att återskapa historiska eller fiktiva strider är Team Yankee ett populärt val för figurspelsentusiaster och fans av kalla kriget-tematik. Det är ett engagerande spel som lockar både nya och erfarna spelare till att utforska taktikens och krigföringens värld på en miniatyrskala.